luni, februarie 17, 2014

Io e te (2012)

Posted by Horia on luni, februarie 17, 2014 in , , | No comments
Bernado Bertolluci revine pe marele ecran dupa o pauza de aproape un deceniu, cu un proiect interesant despre un adolescent introvertit in varsta de 14 ani, care in loc sa plece in vacanta de ski cu colegii, decide sa se ascunda timp de o saptamana in subsolul blocului. Intr-una dintre zile, in subsol apare si sora lui vitrega, o victima a drogurilor. Desi nu se cunosteau prea bine, in decursul acestei saptamani, intre cei doi se va lega o relatie de prietenie. 

E un film mai greu de urmarit. Este destul de lent, dialogul alterneaza de la interesant/alert, la plictisitor, actorii nu sunt foarte simpatici si din aceasta cauza dureaza destul de mult pana te obisnuiesti si te atasezi de persoanje. Scenariul este liniar, n-are prea multe momente intense.

Partitura este interpretata acceptabil de cei doi actori tineri, momentele de glorie apartinand actritei Tea Falco, care a reusit sa portretizeze o tanara dependenta de heroina, intr-un mod destul de original ( n-am mai vazut un actor sa se implice asa intr-un astfel de rol ).

In concluzie : Io e te este un film poetic, educativ, dedicat mai mult adolescentilor.

                                       
    
                                           Nota : 6/10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu