duminică, februarie 16, 2014

Winter's Tale (2014)

Posted by Horia on duminică, februarie 16, 2014 in , , | No comments
Exista proiecte care-ti atrag atentia de cand sunt anuntate, prin titlu sau prin distributie. Apoi, apare premiza, care te face sa astepti filmul cu nerabdare. Intr-un final, apare si trailerul, care te incanta din toate punctele de vedere. Trailerul la Winter's Tale mi-a prezentat o poveste frumoasa, care promitea sa ma emotioneze.

De la un New York feeric când tropotul cailor străbătea zgomotos străzile lungi şi pietruite, iar onoarea era apărată cu pistolul, până la oraşul modern acoperit de clădiri zgârie-nori, veşnic treaz, filmul „Poveste de iarnă“ înfăptuieşte miracole şi uneşte destine. După secole de întuneric, vise despre o iubire neînţeleasă şi o permanentă luptă cu sine, un bărbat îşi recuperează amintirile şi descoperă incredibilul destin care îl aşteaptă. (sursa : Cinemagia )

Filmul este prost. Avem noroc doar cu Colin Farrell care reuseste sa mai aduca un zambet pe fata privitorului din cand in cand. Momentele emotionate sunt lipsite de sentiment. Am plans mai mult pe acordurile piesei Wings, canta de Birdy care acompaniaza trailerul. In unele momente, chiar am avut senzatia ca nu asta este filmul pe care-l asteptam. 

Akiva Goldsman, care se afla la primul lungmetraj ( fiind cunoscut drept scenarist sau producator ), isi cam bate joc de poveste si a facut alegeri proaste in distributie. Daca Colin Farrel si Jessica Brown Findlay se mai fac remarcati pe ecran, Russell Crowe ( machiajul lui este execrabil ) si Jennifer Connely sunt groaznici, ca sa nu-l mai mentionez pe actorul ales in rolul lui Lucifer ( nu spun cine, pentru ca nu vreau sa va stric surpriza neplacuta ). Atunci cand Lucifer ( sau the Judge ) a aparut pe ecran, am crezut ca asist la o parodie.


Singurele motive pentru care Winter's Tale ar merita vazut sunt povestea de dragoste si cateva replici memorabile.

Concluzie : cu toate ca prezinta o poveste noua si plina de imaginatie si ca pe afis apar actori foarte buni, Winter's Tale este o dezamagire pe care o recomand doar daca nu aveti altceva mai bun de facut timp de doua ore.
                     
                                                        Nota : 4/10   


                                        

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu