sâmbătă, martie 08, 2014

The Devil Wears Prada ( 2006 )

Posted by Unknown on sâmbătă, martie 08, 2014 in , , , | 1 comment


 
 Filmele despre lumea modei sunt de multe ori considerate ca fiind superficiale, ele nefiind apreciate de majoritatea criticilor. "The Devil Wears Prada" spulberă această părere, prezentând culisele acestei lumi, care este defapt o altă ramură a lumii afecerilor.

   Încă din prima secvență, personajul principal este prezentat într-o postură diferită. Andreea, sau Andy ( Anne Hathaway ) inspiră imaginea de "Rățușca cea urâtă". În timp ce toate celălalte fete sunt preocupate de imaginea lor ea este indiferentă. Încă din primele cadre te îndrăgostești de Andy, fata care a venit în New York pentru a își încerca norocul în cariera de jurnalistă. Aceasta aplică pentru postul de asistentă a Mirandei Priestly ( Meryl Streep ). Fără nicio tangență cu lumea modei, aceasta vine la interviu convinsă că îl va trece cu brio datorită inteligenței ei. Când ajunge față în față cu editoarea revistei, aceasta pare dezinteresată și lasă impresia că nu are nevoie de Andy, într-un final ajungând să facă un compromis angajând-o pe fată.

   Filmul prezintă ascensiunea tinerei asistente, îndrumată de asistenta principală a Mirandei. Cu cât avansează în carieră, viața personală a Andreei se destramă. Nu mai are timp să stea cu prietenii săi, se desparte de iubit, iar prioritatea ei numărul unu este să o ajute pe Miranda. Într-un final fata ajunge într-un apogeu al carierei în care își dă seama că aceasta nu e meseria care o reprezintă.

   După părerea mea filmul este unul foarte bun care prezintă o lume a competitivității, în care doar cei mai buni și mai muncitori pot supraviețui.

   În concluzie, filmul "The Devil Wears Prada" este un film spumos, bine realizat, pe care îl recomand și îl revăd mereu cu aceași plăcere ( chiar și a cincisprezecea oară, "eveniment" marcat chiar azi )


Nota 8/10

Un comentariu: