vineri, aprilie 25, 2014

Noah (2014)

Posted by Horia on vineri, aprilie 25, 2014 in , , , , | No comments
E greu sa faci o recenzie dupa ce vezi un film ca Noah, pentru ca e un film greu, asa ca o sa fac doar o insiruire a lucrurilor care mi-au placut si mi-au displacut la acesta productie :


 


- ca sa lamurim din start, filmul nu respecta in totalitate povestea lui Noe, iar acest lucru nu este deranjat ( asta daca nu sunteti una din acele persoane a caror carte preferata este Biblia ). Daca intrati pe orice site ca IMDB sau Rotten Tomatoes, o sa vedeti ca Noe este considerat drept o blasfemie adusa Bibliei. Dupa parerea mea, Darren Aronofsky n-a facut altceva decat sa-si prezinte propria varianta ( sau viziune ) asupra povestii si a facut-o foarte bine. Daca o sa urmariti filmul cu mintea deschisa, o sa va dati seama ca filmul este un pretext prin care Aronofsky vrea sa evidentieze o parte din problemele ecologice cauzate de oameni.  
-  CGi-ul si 3D sunt de buna calitate, de aceea va recomand sa-l urmariti pe un ecran de cinema. 

- Russell Crowe e fabulos si nu cred ca exista vreun alt actor care ar fi putut sa ofere o interpretare fenomenala ca aceasta.  

- scenariul a fost in unele momente putin exagerat.  Consider ca se putea renunta la cateva elemente care au facut filmul sa para o parodie dupa Transformers sau chiar Water World.

- cred ca Noah este un film greu din toate punctele de vedere si ca fiecare spectator trebuie sa-l vada pentru as forma propria opinie despre el.   

In concluzie : Noah a fost o experienta cinematografica socanta si cu un mesaj puternic cum rar mai ai sansa sa vezi. Cred ca Aronofsky si-a atins scopul cu acest film, si acela de a ajunge unul dintre cele mai controversate productii din ultimul deceniu. 

                                                             Nota : 8,50/10


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu