marți, februarie 03, 2015

The Interview (2014) - Feel Good Tuesday

Posted by Mr.Rager on marți, februarie 03, 2015 in , , | No comments
   Probabil cel mai popular film din ultima perioada, The Interview a fost o comedie foarte amuzanta care m-a distrat copios. Filmul a starnit foarte multe controverse si a beneficiat de o publicitate iesita din comun, insa am incercat sa nu acord foarte multa atentie acestor detalii. Aveam un sentiment fantastic in privinta acestui film inca din momentul in care am vazut pentru prima data trailer-ul. De fiecare data cand Franco si Rogen fac echipa, nimic nu poate iesi prost, iar acest fapt este demonstrat perfect de excelentele comedii pe care cei doi le-au realizat impreuna. Franco mi se pare unul dintre cei mai activi actori iar proiectele in care acesta se implica sunt foarte numeroase. Il apreciez foarte mult pe James Franco pentru acest fapt, chiar daca uneori nu ii iese perfect cea ce isi doreste. Multe dintre filmele acestuia sunt proiecte mult prea personale si cred ca nu il intereseaza foarte mult modul in care aceste filme sunt primite de catre critici sau daca cineva le acorda atentie. Atat timp cat are posibilitatea sa le realizeze cred ca el este fericit si motivat sa continue ceea ce face.


Revenind la The Interview, pot spune cu mare usurinta ca de foarte mult timp nu am mai vazut o comedie atat de buna. Am ras cu lacrimi pe tot parcursul vizionarii, iar cele doua ore au fost fara indoiala foarte relaxante si pline de buna dispozitie. Acelasi lucru cu siguranta il considera si persoanele alaturi de care am vazut acest film.
 
Filmul este extrem de original, iar povestea imaginata de catre Seth Rogen si Evan Goldberg a fost una nemaintalnita. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul filmului This Is The End care de asemenea este un film foarte amuzant si original. Cele doua comedii au fost scrise si regizate de catre Goldberg si Rogen iar cei doi au facut o treaba extraordinara si merita din plin recunostinta noastra. Distributia filmului This Is The End a fost una foarte generoasa si a cuprins multe aparitii cameo foarte amuzante, insa in The Interview in prim plan au fost doar Franco si Rogen. Inceputul filmului cuprinde o aparitie scurta si destul de amuzanta a lui Eminem, insa cam atat la partea de cameo-uri. Desigur de aplaudat este si rolul reusit de Randall Park, care intra extraordinar in pielea personajului. James Franco pur si simplu a fost de neoprit in acest film, iar Dave Skylark este un personaj uimitor de amuzant.
 
Umorul filmului clar nu este unul inteligent. Totul se rezuma la batjocura si foarte multe conotatii sexuale si este absolut imposibil sa nu razi. Totusi trebuie sa scot in evidenta unele momente mult mai inspirate care nu neaparat au apelat la "atuurile" mai sus specificate. Coloana sonora este cu siguranta unul dintre punctele forte ale acestui film si mi-a placut foarte mult inspiratia cu care aceasta a fost folosita. Regia filmului de asemenea este una forte ok si chiar ma intreb oare cat credit primeste Seth Rogen pentru aceasta. Se pare ca Rogen si Goldberg vor face din nou echipa intr-o noua comedie insa mai astept detalii despre acest film intitulat momentan Console Wars.

Daca apreciam originalitatea si creativitatea de care acest film da dovada din plin, trebuie cumva sa mentionez si faptul ca pana la urma filmul este ofensator pentru populatia nord-coreeana (si nu numai). Doar imaginati-va ce ar fi daca francezii sau ori care alta natiune ar face un film in care sa denatureze poporul roman. Am fi oare fericiti de acest lucru ? Clar nu ! Asa ca motivul pentru care nord-coreenii au fost jigniti de acest film este clar si trebuie inteles.

Cred ca The Interview trebuie tratat ca atare si orice alta perceptie despre acest film nu trebuie sa existe daca doriti sa vedeti acest film. Este doar o comedie excelenta care are capacitatea sa va distreze cu usurinta. Atat timp cat incercati sa nu judecati acest film, cred ca va fi pe placul dumneavoastra cu siguranta.

The Interview este un film perfect pentru orice moment al zilei si cred cu desavarsire ca trebuie vazut alaturi de cineva drag. Din partea mea, filmul primeste nota 9 si cred ca este una dintre cele mai bune comedii ale anului trecut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu